Ik wil bovenal een goed klantencontact tot stand brengen.”

In dit magazine vernoemen we meer dan eens de Specialisten waarmee Harol samenwerkt, de experts in zonwering, rolluiken en garagepoorten. Dankzij hen kan Harol de garantie bieden op topkwaliteit van ontwikkeling tot plaatsing. Maar wie zijn deze Specialisten precies? Wat zijn hun ervaringen? Kennen ze de laatste trends? Hoog tijd voor een kennismaking. Ik klop aan bij erkend Harol Specialist Veporol in Okselaar-Zichem.

Aantrekkelijk aanbod
De rol van Harol Specialist is Peter Beutels van Veporol op het lijf geschreven. Zo had hij reeds een uitgebreide kennis van de Harol-oplossingen voor hij de zaak oprichtte. Die deed hij op in het hoofkantoor van Harol, waar hij gedurende 8 jaar dag in dag uit met de producten aan de slag was. Peter licht toe: “De bal ging pas echt aan het rollen in 1994. Laurent Draelants, toenmalig zaakvoerder van Harol, wist me te vertellen dat de Specialist in Diest met pensioen ging. Ze keken dus uit naar iemand om die functie in te vullen. Ze zagen in mij blijkbaar een geschikte kandidaat.”
 
Fulltime 
Het aanbod sprak Peter meteen aan. “Na 3 jaar als deeltijds zelfstandige was de vraag zo gegroeid dat ik besliste om mij fulltime op de zaak toe te leggen. Een goede zet, zo bleek. Ik ben echter niet de enige Specialist onder dit dak,” stipt Peter aan. Ook mijn vrouw helpt mee, zij is met haar 18 jaar dienst bij Harol een echte experte.” Bij Veporol is je project dus in handen van deskundigen, zoveel is zeker.

In de achtertuin

Het team van Veporol combineert een opmeting aan huis bij de klant steeds met een bezoek aan de showroom. “Daar bepalen we samen onder meer de stijl, de kleuren en de bediening.” Ook handige extra’s komen aan bod. Peter illustreert: “Zo gebeurt het dat bezoekers langkomen voor zonwering en dan de Storelight ontdekken, een verlichtings- en verwarmingssysteem dat je op je zonwering kan bevestigen. Dergelijke elementen kunnen een stevige meerwaarde betekenen, dat wordt vaak duidelijk bij zo’n bezoek. Bij Veporol kan je bijna alle Harol-producten bekijken, op enkele grote modellen na. Daarvoor verwijs ik graag naar het hoofdkantoor, dat ligt zo goed als in mijn achtertuin.”

Advies op maat

Wanneer ik vraag naar de troeven van Veporol, antwoordt Peter resoluut: “Ik streef niet naar massaverkoop, maar wil bovenal een goed klantencontact tot stand brengen. Die onderlinge wisselwerking stelt me in staat om de klant een oplossing op maat aan te bieden. In vergelijking met verdelers van diverse merken, ligt bij ons de focus volledig op de Harol-producten. Die kennen we door en door. Maar we zijn niet enkel adviseurs, we bieden ook een totaalpakket aan: full service van A tot Z. Die service begint wanneer je hier over de drempel stapt en stopt niet bij de oplevering. Ook nadien blijf je welkom met vragen of problemen.”

Prima garantie 
Dat het engagement ver reikt, daarvan getuigen de prima garantievoorwaarden. “Bij een Specialist krijg je 5 jaar garantie op de Harol-producten. Bij Veporol krijg je gedurende die 5 jaar ook garantie op de werkuren, zo zit je helemaal safe. De kans is echter klein dat je op die garantie moet terugvallen, problemen met de duurzame Harol-producten zijn eerder uitzonderlijk.”

Nieuwe generatie 
Welke evoluties zijn Peter opgevallen? “De sectionale poorten winnen nog steeds aan populariteit,” geeft hij mee. “Veel oude kantelmodellen worden vandaag de dag vervangen door de nieuwe generatie poorten. In het segment zonwering is de LX530, een luxueus zonnescherm voor grote terrassen, een waar succesnummer. Verder zijn de Harol-voorzetrolluiken echte blijvers. Die bieden onder meer voordelen naar inbraakpreventie en isolatie.”

Radiogestuurd
Ik wil graag weten of er nog meer hoogvliegers zijn. Peter beaamt: “Producten die werken met radiosturing zijn erg in trek. Zo wordt het overgrote aandeel van de oplossingen die Veporol verkoopt, bediend met een afstandsbediening. Verder voorspel ik de Tahoma Box, waarmee je via je smartphone of tablet je Harol-producten kan bedienen, een rooskleurige toekomst. Dit systeem is echter nog vrij nieuw, er zijn nog maar weinig mensen mee vertrouwd. Daar komt wellicht gauw verandering in.”
 

Quote: “Bij Veporol teken je voor een totaalpakket: full service van A tot Z.”

Stel uw vraag
1000 tekens over